PIK Vrbovec i Belje predstavili dobitnu kombinaciju za Uskrs


Nije loše biti foodblogger 😉 … jer kad si jedan od njih, onda imaš privilegiju biti pozvan na razna predstavljanja novih proizvoda koja uključuju hranu i piće. 🙂 
Tako sam i ovoga puta, zajedno sa kolegama blogerima i ostalim medijima bila pozvana u divan prostor Kuhaone na zagrebačkoj Opatovini, na predstavljanje proširene ponude svježeg krem ABC sira i PIK šunki, bez kojih je blagdanski stol za Uskrs nezamisliv. 
Široka lepeza okusa ABC svježeg krem sira dodatno je obogaćena okusom hrena, koji se izvrsno nadopunjava s teksturama i aromama višestruko nagrađivanih PIK šunki.

ABC sirevi uvjerljivo su najprodavaniji prizvodi u svojoj kategoriji na hrvatskom tržištu, a tu poziciju drže zahvaljujući kvaliteti domaćeg mlijeka i pažljivo odabranim prirodnim dodacima u svakom od okusa. Klasični ABC svježi krem sir se sastoji od samo tri sastojka – svježeg mlijeka s farmi Belja, najfinijeg vrhnja i malo morske soli. Omiljeni kod potrošača svih generacija ABC sirevi osvajaju dugi niz godina za redom zlatne medalje na brojnim domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima od kojih posebno treba istaknuti 3 zvjezdice za kvalitetu Superior taste award iz Brusselsa.

“U proizvodnji ABC sira primijenjujemo najstrože standarde kontrole i sljedivosti Od polja do stola. U Belju imamo više od 4000 krava koje svakodnevno daju mlijeko ekstra kvalitete za ABC svježe krem sireve”, ističe Darija Kostelić Kuhar, voditeljica razvoja i kontrole kvalitete proizvoda PC Tvornica mlječnih proizvoda u Belju.

Sa svojim ugodnim mliječnim okusom i mirisom, ABC sir je idealna podloga za maštovite kombinacije sastojaka koji daju najukusnija jela. Ljubitelji sira koji žele gotove kombinacije dosad su mogli birati između pet okusa – šunke, vlasca, mediteranskih maslina, povrća i kulena – a upravo pred Uskrs Belje je proširilo lepezu s ABC sirom s hrenom.

“Kako se hren izvrsno slaže sa svježim sirom, a čest je dodatak na uskrsnom stolu, odlučili smo našu ponudu proširiti upravo ovom kombinacijom. ABC hren sadrži komadiće svježe ribanog hrena koji svojom punoćom okusa nadopunjuje svježi sir i stvara dodatak koji svaku uskrsnu šunku čini posebnim doživljajem”, pojasnila je Ljiljana Vajda Mlinaček, izvršna direktorica Sektora marketinga i turizma u Belju.


ABC svježi sir okusa šunke sadrži, naravno, komadiće PIK šunke, koja svojim širokim rasponom okusa i aroma može zadovoljiti afinitete svih ljubitelja tradicionalnih uskrsnih specijaliteta. PIK šunke proizvode se isključivo od najboljih biranih sirovina, a zbog malog udjela masti i visokih proteinskih vrijednosti sastavni su dio pravilne prehrane, naglašava Tihana Vujčić, direktorica marketinga PIK-a Vrbovec.

Delikates šunka i Premier šunka imaju blagu aromu, dok je Fina šunka namijenjena ljubiteljima rustikalnog dimljenog okusa. Zlatna kuhana šunka sa samo 2 % masnoće idealna je za one koji paze na tjelesnu težinu, a ne žele se odreći slasnog zalogaja, a Blagdanska šunka namijenjena je za svaki uskršnji stol, te se savršeno slaže sa svježim sirom i hrenom, ali i s povrćem ili začinima poput vlasca”, dodala je Tihana Vujčić.

PIK šunke u posljednjih su nekoliko godina nagrađene zlatnim medaljama na regionalnim sajmovima, proglašene su Best Buy proizvodima u svojoj kategoriji, a 2012. dobile su i QUDAL certifikat.“Priznanja koja smo dobili svakako nam laskaju, međutim, puno nam je važnije mišljenje naših potrošača koji prije svega očekuju proizvode visoke kvalitete od prirodnih sastojaka. U PIK šunkama nema pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena ni soje. Vrhunski okus naših šunki u potpunosti možete konzumirati bez grižnje savjesti”, kazala je Ines Bertinovec, direktorica razvoja PIK-a Vrbovec. 


Mogućnosti koje pružaju ABC svježi sir i PIK šunke doista su bezbrojne, a dio uskršnjih kombinacija okupljenim na ovom eventu prikazala je Ljiljana Bilokapić, kuharica restorana Kormoran iz Kopačkog rita.


Za pravi blagdanski ugođaj Uskršnjeg stola, pobrinula su se i Vina Belje s vrhunskom graševinom koja se odlično sljubljuje s tradicionalnim delicijama za Uskrs.


Tihana