Dubrovnik / Star Wars snimanje

Dok pisem ovaj post, uzivam u moru, suncu, soli, ribi, ljetu… 🙂

Naime, na ovo putovanje smo se uputili desetak dana prije Uskrsa, sto osobno smatram da je najidelanije vrijeme za posjetiti ovaj prekrasni Grad. Toplo je, sunca u izobilju, a najvaznije od svega, nema jos guzvi, jer u to vrijeme nema jos kruzera, tako da na miru mozete uzivati i upijati svaki dijelic ovoga Grada.

Mi smo imali jos dodatnu srecu, a to je da se u to vrijeme snimao novi nastavak filma Star Wars, tako da je cijeli stari grad bio jedna velika scena. Snimalo se vecinom u vecernjim satima, tako da smo se preko dana doslovno osjecali kao u filmu. Obzirom da smo oboje veliki Star Wars fanovi, zadnju vecer snimanja smo se dogovorili sa jednim restoranom koji je bio na poziciji gdje se snimala vazna scena, da nam sacuva mjesto, da mozemo poskrivecki gledati snimanje, obzirom da je sve bilo sakriveno od turista. Ali mi ne bi bili mi, da nismo nasli rupu. 🙂

Goru hranu u restoranu nismo u zivotu jeli, da ne kazem koliko smo platili, ali smo zato bili u samoj sceni filma! 🙂 Tako da se nakraju isplatilo!

 

1

Odlucili smo se za putovanje avionom, jer je najudobnije i najbrze (sam let traje 50tak min), ali s druge strane je i najskuplja varijanta, makar ako kupite avio karte par mjeseci unaprijed isplati se visestruko. Mi smo karte kupili tek par dana ranije, tako da smo ih platili i previse.

Moj savjet za sva putovanja avionom, karte obavezno kupujte dva tri mjeseca unaprijed, a smjestaj tek pred sam pocetak putovanja. Najjeftinija i najisplativija varijanta.

28510 9 7 6 4 3 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 42

Kad ste u Dubrovniku, morate otici na utakmicu Juga! 🙂 I tu smo imali srecu, i bili na samom finalu Juga i Mladosti. Naravno, pobijedu je odnio Jug, Jug, jug!!!

41 40 39

Za vrijeme Uskrsa, na dubrovackom stolu tradicionalno se nalazi i duborovacka rozata, jaja se ukrasavaju lukom i crtanjem tradicionalnih dubrovackih motiva, te nezaobilazne palmine grane, koje su poznate po dubrovackom vezu.

38a 38 3736

Ovaj Grad me svaki puta iznova odusevi, i svaki puta mu se veselim kao da je prvi puta! 🙂

I jos jedan savjet kada se nadete u Dubrovniku, najbolji sendvici sa domacim prsutom i sirom su “U skoli”, a najbolje palacinke u “Dolce Viti”! Vjerujte mi takve palacinke jos niste jeli! 🙂

Do novog videnja, adio Dubrovnice Grade!

Tihana